WAT IS CONNECT US?

Connect Us zoekt naar verbinding tussen Nederlandse en gevluchte jongeren. We doen dat door middel van sport-, spel- en muziekactiviteiten. De activiteiten hebben een structureel karakter. Bij voorkeur is per projectplaats tweewekelijks een activiteit. De avonden worden georganiseerd door de jongeren zelf, een jongerenwerker vanuit stichting Gave ondersteunt hierbij.. Het is bedoelt voor jongeren van de leeftijd +/- 16 - 26 jaar. De belangrijkste doelen van Connect Us zijn het creëren van verbinding en vriendschappen tussen de jongeren. Connect Us is een initiatief wat met name gedragen wordt door christelijke jongeren. Voor Nederlandse jongeren helpt het om andere culturen te ontmoeten, meningen worden hierdoor regelmatig bijgesteld. Voor gevluchte jongeren is Connect Us een goede plek om sociaal netwerk op te bouwen en van leeftijdsgenootjes te leren hoe je kan leven in Nederland.

Connect Us is een initiatief van stichting Gave. Dit is een organisatie die christenen inspireert en helpt in het contact met mensen die zijn gevlucht naar ons land. Connect Us is een onderdeel van het jongerenwerk wat stichting Gave doet.

Wij starten ook graag bij jou in de buurt met Connect Us avonden. Ken jij al wat vluchtelingjongeren? Of misschien Nederlandse jongeren die willen helpen? Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Het Connect Us jongerenwerkteam

Van links naar rechts:

Diana Baan, Marieke Schouten, Jaap van de Kamp, Margreet Annot

 

Wij begeleiden vrijwilligers en stuurgroepen, helpen bij het opzetten van een nieuwe plek. Ook ontwikkelen we materialen en willen we graag in contact komen met anderen die vluchtelingjongeren bereiken. Deze jongerenwerkers hebben een contract bij stichting Gave, waar Connect Us een onderdeel van is.

 

Wist je dat er nog een vacature jongerenwerker uitstaat? Kom jij dit team versterken?

 

Scroll to top